No FuckiN' Way

Politika, közélet, aktivizmus és más okosságok itt és most.

ahol elérhetsz minket

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Búcsú egy ígéretes párttól

2014.06.16. 10:29 Aarcher

Egy coming out-al kezdem. Én is LMP-s voltam, és még a szakítás után is kitartottam mellettük. Nem gondoltam ugyanis, hogy egy Bajnai Gordonnal vagy Szigetvári Viktorral le lehet győzni Orbán Viktort. (Igazam volt.)

Szimpatikus volt, hogy az LMP eredeti filozófiája a jobb baloldal meghaladását tűzte ki célul. Szimpatikus volt, hogy az LMP újra akarta gondolni a szűklátókörű liberális kánont, amely mereven leosztotta, hogy a baloldalnak miről szabad, miről nem szabad beszélnie. Örültem és büszke voltam, hogy az LMP mert szólni a patriotizmus fontosságáról, a határon túli magyarokról, a nemzeti ünnepek tiszteletéről, stb., stb. Rendkívül idegesítő volt, ahogyan a baloldali liberális értelmiség megmondó-emberi felszisszentek, ahányszor valaki megpróbált olyan témákhoz hozzászólni, amit az elmúlt 20 évben „jobboldali” tematikának bélyegeztek. Ez a merevség nem csak intellektuálisan volt igénytelen, de politikai vakságról is árulkodott, hiszen óriási hiba volt, hogy a baloldal egyenesen lemondott olyan alapvető kérdésekről, mint a nemzet, a népi-kultúra, vagy a hagyomány-ápolás, stb. és engedte, hogy ezeket a jobboldal kisajátítsa.

Ám mintha az utóbbi időben, és különösen április 6 óta valami megváltozott volna az LMP-ben. Elindultak oda, ahová már nem tudom, nem akarom követni őket.  Talán azzal kezdődött, ahogyan Schiffer András vállrándítással elintézte a Szabadság téri német megszállási emlékművet. Bár Schiffer elmondta a kötelezőt, meg hogy az Ő családja is holokauszt túlélő…., de a mimikájával, gesztusaival kellően semlegesítette a mondanivalóját, ragaszkodva ahhoz, hogy „hisztériának” minősítse a szobor elleni tiltakozást. Aztán jött Sallai R. Benedek bocskaiba való parlamenti debütálása. És itt is, persze SRB elmondta, hogy Ő csak szándékosan provokál, és ezzel jól elszórakoztatta a magyar médiát, aki Vágó féle „unortodox” képviselőség méltó folytatóját látta benne. (Persze ha a T. Sajtó behatóbban ismerné mit is gondol SRB a világról, már nem biztos, hogy ilyen szórakoztatónak gondolná…) Ugyanazon a héten Morvai Krisztina a Gaudi-féle köpködősök közepette elmondta mennyire szívébe zárta Schiffer Andrást…  A kettőjük „rokonsága” már sok mindenkinek feltűnt. Hogyan lesznek a ballib-oldal ünnepelt jogvédőiből egyre cikibb figurák…. Mind Morvai, mind Schiffer ugyanis, ezért-azért, őszinte szívből tudják gyűlölni a ballib értelmiségi világot. És bár ezen világ X-Y képviselőjének kritizálása gyakran nagyon is megérdemelt, az a zsigeri szint, ahogyan Morvai és Schiffer igyekszik megtagadni régi önmagát, és megvetésben rálicitálni szélsőséges társaikra, gyakran - enyhén szólva - ijesztő. Már csak hab volt a tortán, hogy ugyanazon a héten az LMP egy bátor tartózkodást produkált a Jobbikos volt skinheadvezér Sneider „Roy” Tamás országgyűlési alelnökké választásakor. Az is feltűnő volt, hogy az EU-s kampányban gyakran versenget a Jobbik-féle nemzeti antikapitalizmus és az LMP szebb időket látott globalizáció-kritikája. Ez utóbbi mára már (intellektuálisan) árnyéka önmagának, s leginkább csak orbáni mélységű „fúj-bankárok és EU bürokraták” szintre zsugorodott. Schiffer mára már hírhedt álbalodalozása, és komprádor burzsoáziázása az a szint, ahol ezek az amúgy megfontolandó és izgalmas kritikai hangok áldozatul esnek valami félresikeredett plebejus populizmusnak.

lmp.jpg

                         A kép forrása: piroslapok.blog

 

 

De még nem is ez a legcikibb. A legcikibb nem az, amit csinált az LMP, hanem amit nem csinált.

Kínos volt ugyanis, az a tétlenség, ahogyan az LMP saját kis korrupciós botrányait (pl. NFÜ-tender) kezelte, vagy ahogyan elsiklott afölött, hogy a VIII-kerületben Kocsis Máté javaslatára tanácsadóként alkalmazták havi 250 ezerért az LMP kerületi képviselőjét. És talán legeslegkínosabb az volt, ahogyan az V-kerületben induló Schiffernek és az egész LMP-nek hosszú ideig nem akaródzott semmi kritikusat mondani arról a Rogán Antalról, akinek botrányai bőven elérték (volna) a Simoni szintet – ha nem a Fidesz uralja a média 89%-át. (Azt már a kremlinológusokra bízom, hogy a másik nebántsuk-Rogánt ember, az a Molnár Zsolt volt, aki a Schiffer által szintén kínos gyakorisággal méltatott Mesterházy Attila főembere…)

És mindez után jön, hogy az új LMP-s képviselők, a KISZ múltas Schmuck Erzsébet vagy Ikotity István Tisza István méltatása, és akkor én már azt gondoltam, ez az LMP, nem az az LMP. Az LMP bal-jobb meghaladása a jövőről szólt volna, egy alternatívát kínált arra, hogy hogyan lehetne egy modernebb világban politizálni. Ez a múltba révedő, nagyot mondásban a Jobbikkal versengő, Kövér Lászlót és Mesterházy Attilát méltató LMP, már nem nagyon mutat sehova – a jövőbe biztosan nem.

 

(A posztot Aarcher csupán közzétette.)

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nfnw.blog.hu/api/trackback/id/tr206305000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egysmás 2014.06.16. 15:08:45

LMP-től várni _bármit_ is?

lol

A Feri a te embered!

SemBoga 2014.06.16. 15:08:51

ha anno az együtt az lmp-vel alkotott volna egy "közép" csoportosulást, jóval nagyobb esély lett volna - mind a két oldalból óriásit tudtak volna kiharapni, viktornak nem lenne 2/3-a, az mszp törpepárt lenne, gyurcsány meg nem a 2018-as miniszterelnöki vitára készülhetne

micsoda? 2014.06.16. 15:08:55

"Kövér Lászlót és Mesterházy Attilát méltató LMP, már nem nagyon mutat sehova – a jövőbe biztosan nem."

Erről nem hallottam, de ha ez így van, valóban nem mutat a jövőbe. Nem zárom ki, hogy a politikában kell egy kis "hintázás",a haladás érdekében, de ez már 360 fokos fordulatlenne.

az övezet gázai 2014.06.16. 15:09:04

Igazad volt, ja. A Bajnain múlt, igaz?

Matthias Prommer 2014.06.16. 15:13:47

Ez egy igazi, bátor, gerinces, névetlen írás. Nagyjából ennyire is kell komolyan venni. Dolgoznak a fizetett trollok.

inebhedj - szerintem 2014.06.16. 15:15:49

Hát speciel a poszt érvei épp az LMP mellett szólnak:

- Schiffer András társadalmi súlyának, fontosságának, és közigénynek megfelelően kezelte a Szabadság téri német megszállási emlékművet (az ország ugyanis nem abból max 1-2 ezer emberből áll, akinek más fontos közéleti, politika, gazdasági problémája nincs, mint ez a vihar a biliben jellegű mondvacsinált izé kormányzati és ellenzéki oldalról egyaránt)

- LMP tartózkodása az jobbikos alelnök ügyében (a Horn Gyula EU-s terem fényében kifejezetten előrelátó gondolat volt, ha Horn Gyula nem volt ciki miniszterelnöknek, meg terem-névadónak, akkor az 18 évesen hordott Ossián-kitűző, vagy miniszoknya tűsarkúval se lehet az)

- a választásokhoz képest kifejezetten pragmatikus, konstruktív és valóban az ország érdekeinek megfelelőnek látszó (egyébként kölcsönös) tapogatózás a Jobbik irányába (látni kell, hogy a regnáló parlamenti formációk közül az utóbbi pár hét alapján ez a két párt az, amely egyelőre reménnyel kecsegtet a kevésbé saját zsebre és jobban az ország érdekében illúzió valamiféle realizálódására, egy Jobbik - LMP koalíció a kínálatból a legkisebb rossz lenne - sajnálatos volt az eddigi merev elzárkózás, és biztató, hogy valamiféle "felnőttség" vagy erkölcsi önelvárás körvonalazódik).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.06.16. 15:18:16

No igen, sokan nem emlékszenek rá, hogy egykor Morvai is liberális volt (majdnem tagja lett Megyó kormányának), és olyan nézeteket vallott, amelyek ellen a jelenlegi pártja nagyban tiltakozik:

fedor.blog.hu/2012/04/11/a_jobbik_bortonbe_dugna_morvai_krisztinat

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.06.16. 15:41:04

@micsoda?: Tudod, mi történt Tony Vivaldival, amikor ő is a 360 fokos fordulatot emlegette?

wallenberg8805 2014.06.16. 15:41:43

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"Aztán jött Sallai R. Benedek bocskaiba való parlamenti debütálása."

A Bocskai ruha burkolt negatív megítélése az látens magyarellenesség.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

wallenberg8805 2014.06.16. 15:47:34

"Mind Morvai, mind Schiffer ugyanis, ezért-azért, őszinte szívből tudják gyűlölni a ballib értelmiségi világot."

Morvai azért, mert amikor még liberális jogvédő volt és foglalkozott az ENSZ-ben a palesztin nők jogainak védelmével, akkor az MSZP-SZDSZ-kormány izraeli utasításra nem hosszabbíttatta meg Morvai megbízatását, hanem helyette egy cionista nőt nevezett ki, aki már nem foglalkozott a palesztin nők jogaival.

Netuddki. 2014.06.16. 16:03:26

Sajna nem tudtátok megszólítani a zembereket. Háttértámogatás nélkül meg ledarált benneteket a fidesz, mint az egyszeri paraszt a kukoricát...

tomwar 2014.06.16. 16:03:50

@Androsz: Egyik kedvenc filmem Arnoldtol....es az a bamba fej Anthony Quinn-tol....aaaaa!!!!:-)))

Trackers 2014.06.16. 16:04:19

Én is az LMP-re szavaztam a listán.

Mitöbb ezután is rájuk fogok, éppen az említett témák miatt.

Számomra szimpatikus, ahogy az emlékműről nyilatkozott.
Nem hisztizett korrekt volt, és nem adta Olga alá a végnélküli nácizós lovat, hanem leginkább cak hagyta hogy Olga hülyét csináljon magából.

Nem idegesít a Bocskai sem. Ha Gyurcsány hordaná az se zavarna.

Morvai meg azt dícsér akit akar. Presze alapból gyanús, ha Morvai, Gyurcásny, vagy Orbán dícsér valakit, de létezik olyan eset amikor Morvai nem mond hülyeséget (ahogy ez mindenkinél előfordul).

A parlamentbe pedig azt jelöl a Jobbik akit akar. Amíg az emberek bejuttatják legalábbis őket a parlamentbe.
Oké hogy skinhead, dehát ezt tudták a szavazói is. Mellesleg a skinheadek is emberek, meg a sztálinisták is, meg a hippik is, meg minden más szélsőség is.
Van szavazati joguk is. Ne legyen ?

Persze lehetne olyan közmegeggyezés hogy skinheadeket nem választunk meg, de utána jönne a többi jogos, és kitalált kritika bárkire.

A Jobbik problémát nem hisztivel kell kezelni, azt hittem erre már rájött a baloldal is.

Aki nem hisztizik, hanem képes a problémákról fröcsögés nélkül beszélni nálam az a nyerő.

kúrórudi 2014.06.16. 16:06:23

@inebhedj - szerintem:

"LMP tartózkodása az jobbikos alelnök ügyében (a Horn Gyula EU-s terem fényében kifejezetten előrelátó gondolat volt, ha Horn Gyula nem volt ciki miniszterelnöknek, meg terem-névadónak, akkor az 18 évesen hordott Ossián-kitűző, vagy miniszoknya tűsarkúval se lehet az)"

az exskinhead erőszakos bűncsekekményben jogerősen elítélt! ez nem egy ossián kitűző hiába akarod azzá kicsinyíteni.....

zuglauer 2014.06.16. 16:20:29

Összefoglalnám a poszt lényegét:
Nem szeretem az LMP-t, mert PM-es vagyok, de most megkértek, hogy ekézzem őket egy kicsit. 0db valós érvvel rendelkezem, ezért inkább csak vádaskodok és csúsztatok, de ha sokan elolvassák csak megeszi valaki.

Fejesrob 2014.06.16. 22:43:23

A libsik a norvég alapról is erősen kussoltak, felosztották egymás között.

Erre a pénzre civil szervezetnek nem lehetett pályázni, ha nem volt benne a brancsban.

Fejesrob 2014.06.16. 22:43:30

@wallenberg8805: Pontosan így van. Én szélsőségesnek tartom azt, aki a bocskait kritizálja.

inebhedj - szerintem 2014.06.16. 22:43:43

@kúrórudi:

Isten ments... sőt, a legsúlyosabb dolgok ezek, egyenesen példa nélküli a (magyar és európai) Parlament(ek) széksoraiban (a különböző kormányfők, kormánytagok és terem-névadók sorairól már nem is beszélve).

Én magam részéről egyébként Donald kacsáért tenném tűzbe a kezem, de szerencsére ez senkit sem érdekel.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2014.06.16. 22:43:52

@SemBoga: "ha anno az együtt az lmp-vel alkotott volna egy "közép" csoportosulást"
Az LMP-ben még határozat is volt arról, hogy meg kell kezdeni az Új Pólus kialakulását az akkor rendelkezésre álló új erőkkel: Milla, 4K, Szoli.
És ezt Schifferék szándékosan elszabotálták. (Részben) ebből lett a szakadás. A 4K kitartott a megmaradt LMP mellett végig, a fél világ fagylaltkészletét elfogyaszthatták volna azzal a nyalással, amit műveltek, aztán csodálkoztak, amikor Schifferék őket is elküldték a francba. Ezen mondjuk jót röhögtem, mocskos dolog volt, de megérdemelték.

hixx 2014.06.16. 22:44:15

@kúrórudi: Horn meg egy pufajkás gyilkos. Tudom, ő ezt anno elintézte egy „Na és?!” odvetésével, és te ettől meg is nyugodtál, hogy jó kezekben van az ország, derék minielnök ez a Gyufa. Helyette azon rugózol, hogy egy egykori szkinhed húszévesen szájon vágott egy bűnözőt, aki még cigány is, így aztán – a szemedben – méltatlanná vált arra, hogy levezessen egy szaros plenáris ülést, ahol kb. annyi a dolga, hogy közli, ki és milyen időkeretben beszélhet, az idő lejártával vagy a beszéd befejeztével pedig felolvassa a monitorról a következő felszólaló nevét. Ugye nem kell ecsetelnem, hogy ehhez képest egy miniszterelnöknek (kétharmaddal a háta mögött) mennyivel nagyobb hatalma és befolyása van?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.06.18. 10:38:23

Schiffer egész egyszerűen a várható bukás után a Fidesz helyére szeretné bemanővereznie magát, és az új OV lenni.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.06.18. 10:38:40

@hixx: Ne hazudj, nem szájon vágott:
„Az üldözés során Farkas Bélát a Sneider Tamás (I. rendű vádlott) vezette csoport utolérte, majd Farkas Bélát Sneider Tamás leütötte. Amikor a sértett földre került, az I. rendű vádlott és a társaságában levő személyek Farkas Bélát kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdték, majd a földön fekvő sértettet összerugdosták." A Nemzeti Ifjak Egyesületének tagjai a támadás során ezt kiabálták: „büdös cigányok, rohadjatok a kurva anyátokba, büdös tőletek a levegő, mocskos cigányok dögszagúak vagytok". (ez a vádirat)
Horn pedig nem volt gyilkos:
"Nem azt mondjuk, hogy Horn Gyula gyilkos, de a genfi konvenció értelmében
biztosan bűnsegéd - állítja a Deport ´56 elnöke, Szerdahelyi Szabolcs. Az ´56-os szervezet márciusban emberiség elleni bűntett gyanúja miatt tett feljelentést a Fővárosi Főügyészségen öt személy, köztük Horn Gyula ellen.
magyarnarancs.hu/belpol/horn_gyula_acute56-os_multja_lathatatlan_iras-61608

Réz Vlagyimir Napóleon 2014.06.18. 21:49:52

Én emberek nem értem, hogy mi bajotok van. Egy teljesen normális, a maga módján objektív vallomást kaptunk, ami minden volt, de nem:
1.) felháborító
2.) magyarellenes
3.) cionista (ezt még senki sem mondta, de eljöhet az az idő is)
Egy egyszerű, és teljes mértékben személyes véleményt tartalmazó folyamat bemutatása, az, hogy ő mit tartott jónak, és rossznak az LMP politikájában. Szerintem ebben nincs semmi kivetnivaló, főleg azért, mert a tényeket meglehetős pontossággal közölte, és elég szépen meg lehet különböztetni, hogy mit is gondol ő, és mi az, ami hivatalosan is elfogadott információ. Az, hogy a Bocskai öltönyt így hangsúlyozta, magyarellenesnek bélyegezni... Ez már szánalmas (most biztosan magyarellenes lettem), és átgondolatlan is egyben; mi van akkor, ha csak az öltönnyel van a baja, és nem a gesztussal magával?
süti beállítások módosítása