No FuckiN' Way

Politika, közélet, aktivizmus és más okosságok itt és most.

ahol elérhetsz minket

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A DK a centrális erőtér része lett

2014.07.16. 13:14 limee

Gyurcsány Ferenc pártja gondoskodott róla, hogy a nyári uborkaszezon kezdetén se fulladjon unalomba a magyar közélet. Bár Orbán „Nemvagyokközszereplő” Gáspár VIP páholyos VB-döntős jelenléte is nagyszerű lenyomata a közállapotok minőségének, mégiscsak úgy gondolom, hogy a Demokratikus Koalíció és Pásztor Albert násztánca különös fordulópontja a magyar politikának. 

Politikai pályafutása alatt Gyurcsány nagyon sok mindent benézett, sok mindennel nem számolt, rengeteg hibát követett el, egyvalamiben azonban következetes maradt: mindig tudatosan tervezte és kommunikálta politikai stratégiáját. Mi lehet az oka ennek a pálfordulásnak, miért lett „igazi demokratából” szoftrasszista párt a DK? 

Az EP eredmények láttán egyértelművé válhatott Gyurcsányéknak, hogy a DK számára nem a liberális középpárt a kívánatos jövő, hiszen a hagyományosan liberális településeken az Együtt-PM legalább ugyanolyan, de inkább jobb eredményeket ért el. Ugyanakkor a baloldali településeken a párt felnőtt az MSZP-hez, így megnyílt a lehetőség arra, hogy Ferencék lassan átvegyék a baloldal vezetését. Nyílván lázasan dolgoztak azon a stratégián, hogy miben kéne változnia a DK-nak ahhoz, hogy ez a cél elérhető legyen, hogyan lehetne az MSZP-ből kiábrándult, a Jobbikhoz vándorolt szavazókat a DK-hoz csalogatni.

gyircs.jpg

 

A manipulatív stratégia-gyártó gépezet pedig úgy kidobta a DK-nak a "cigánybűnözést", ahogy Habony Árpádnak a "reszicsökkentést". Gyurcsány csupán felkarolta a rendpárti baloldal mszp-s ötletét, megtoldva ezt a „mondjuk ki a szavakat” álbátorsággal. De ezzel a lépéssel Gyurcsány újabb történelmi hibát vétett. Az „Orbán rendszer legkérlelhetetlenebb ellenzékéből” a DK-t Orbán centrális erőterének részévé tette. 

Gyurcsány 5 évvel ezelőtti énje gusztustalannak tartotta Pásztor kijelentését, azonban ez az ország már nem az a Magyarország, ami 5 éve volt. A centrális erőtér csak úgy tudott kiépülni, hogy Orbánék fokozatosan és tudatosan leépítették a választópolgárokban a rendszerváltozást követő 20 évben kialakult közmegegyezéseket, elveket, tabukat. Ellenségképet kínált nekik, így alakulhatott ki a közélet valamennyi színterén egyeduralkodó centrális erőtér. Ezt használja ki most Gyurcsány Demokrata Ferenc, a DK-ban immár szalonképessé vált a cigányozás, legfelsőbb szinteken is.

 

 

A bejegyzést egy vendégszerzőnk írta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nfnw.blog.hu/api/trackback/id/tr466513329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása