No FuckiN' Way

Politika, közélet, aktivizmus és más okosságok itt és most.

ahol elérhetsz minket

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP: kétségbeesett fake news-gyártás

2019.04.18. 14:40 koalapata kopog a pepita patikakövön

Hányatott sorsú párt ez az LMP.

Először kettészakad, aztán otthagyja elsőszámú vezetője, Schiffer András,

a 2018-as választáson összehozzák a kétharmadot a Fidesznek,

utána "Az egyik társelnök kilép, a másikat eltiltják a tisztségviseléstől, verekedéssel oldják meg a konfliktusaikat, és junior oligarchát ültetnek be a parlamentbe",

végül Hadházy Ákos után kilép Szél Bernadett is, a helyüket pedig a Jobbikkal való egyesülés stratégiájával megbukó Keresztes László és az MSZP-ből igazolt Demeter Márta veszik át.

Ez meglátszik a számokon is: a tavalyi választáson még 7%-ot kapó LMP mára 4%-ra esett össze,

np_partpreferencia_201902-1014x569.png

kimaradtak a budapesti önkormányzati összefogásból,

és most a legnépszerűtlenebb listavezetővel, Vágó Gáborral futnak neki az EP-választásnak.

Érik a bukta, márpedig az elindíthatja a teljes összeomlást. Érződik is a kétségbeesés. De nem a munkába temetik magukat (utolsónak adták le az EP-listához az aláírásokat), hanem nekiállnak más ellenzéki pártokat fizetett hirdetésben gyalázni.

Az LMP-sek találtak egy olyan közvéleménykutatást, ahol kivételesen küszöb fölé mérik őket, erre gyorsan elkezdik tolni, hogy ők simán bejutnak az EP-be, bezzeg a Momentum meg a Párbeszéd nem. A Momentummal történetesen azonos szintre mérik őket a kutatások, ha az átlagot nézzük: 4-4% mindkét pártnak.

A Párbeszéd meg közös listán indul az MSZP-vel, így 13%-kal biztosan nem a kiesés ellen küzdenek, sokkal inkább a legerősebb ellenzéki lista címére hajtanak.

De rájöttünk, mi a bajuk: az, hogy az LMP-korábbi társelnöke, Szél Bernadett a Párbeszéd EP-képviselőjére, Jávor Benedekre való szavazásra buzdítja a zöldeket.

javor_szel.jpg

Tehát az LMP végveszélyben van, ezért a zöld politikusok nélküli "zöldpárt" nekiáll támadni a legnépszerűbb, az EP-ben legeredményesebb magyar (és összességében 9. a 751 MEP közül!), a környezetvédelmi ügyekben a 2019-es év EP-képviselőjének választott, sőt, az egész ciklus legjobb zöld képviselőjének megszavazott Jávor Benedeket.

SZÁ-NAL-MAS.

Bízzunk abban, hogy az ellenzéki választók lesznek elég bölcsek, és a történet végén mindenki elnyeri méltó jutalmát - vagy büntetését! Ha így lesz, az LMP a EP-választáson bukni fog, és csak remélni tudjuk, hogy nem túl sok ellenzéki voksot visz magával a lefolyóba...

 

Címkék: LMP Jávor Benedek Szél Bernadett

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nfnw.blog.hu/api/trackback/id/tr7314773338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2019.04.19. 09:14:19

Ugyanmár. Nehéz lehet az ellendrukkreknek, de így nem lehet eredményt elérni csak mozgósítani pont az LMP-szimpatizánsokat.
Szerintem ez az értékelés áll közelebb a valósághoz és a legutóbb az LMP-nek mért 7%. kilonem100.blog.hu/2019/04/18/amit_a_hvg_nem_irt_meg
süti beállítások módosítása