No FuckiN' Way

Politika, közélet, aktivizmus és más okosságok itt és most.

ahol elérhetsz minket

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Igenis van Gyurcsány bűnözés!

2014.07.13. 13:05 Aarcher

Mindenki ismeri Cvetan Vaszilev-et? Nem? Nahát. És Gyurcsány Ferencet? Esetleg Kóka Jánost? Na, őket már biztosan.

„Egész rendszerét a politikai és a hozzá közel álló gazdasági hatalom erkölcstelen, tisztességtelen, alapvetően a közjót romboló, maffiaszerű oligarchikus együttműködésére építi” – mondta Orbán Viktorról április 6-a előtt Gyurcsány. Ha eszünkbe jut a trafikmutyi, a földmutyi, a kaszinómutyi, a várkertbazáros CBA, a Rogánmutyi, a Közgép, Mészáros vagy Nyerges, akkor ezzel az állítással még egyet is lehet érteni. De mindezt ki mondja? Magyarország egyik legnagyobb oligarchája.

Gyurcsány a rendszerváltást KISZ-titkárként nézte végig, majd megalapította az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt-t, amely pár év alatt igen nagy vállalkozássá fejlődött, neki pedig milliárdos vagyont eredményezett. Hogy mivel foglalkozott az Altus? Hát nem egy start-up vállalkozásként indult, az biztos. Az Altus gyakorlatilag felhasználta tulajdonosának kiterjedt pártállami kapcsolatait, magyarul privatizált. Csak egy példa: 1995 novemberében az Altus elnyerte az akkori legnagyobb hazai alumíniumipari vállalat, a Motim többségét, a vásárláshoz szükséges 705 millió forint kifizetéséhez pedig attól a Magyar Hitel Banktól vettek fel hitelt, amelynek akkori elnöke Apró Piroska, Gyurcsány Ferenc anyósa volt.

Még nem is válaszoltam az elején feltett kérdésemre, hogy kicsoda Cvetan Vaszilev. A bolgárok Simicska Lajosa, Bulgária egyik leghírhedtebb milliárdosa. Na, az ő kedvenc üzleti partnere Magyarországról nem más, mint Gyurcsány Ferenc és Kóka János. Cellum Bulgaria a cégük neve. A mobilfizetési megoldásokat fejlesztő céghez Kóka János szállította a tudást és a technológiát, Vaszilev pedig - Gyurcsány remek bolgár kapcsolatai révén - a pénzt.

Úgy tűnik ez nem probléma, ez nem zavarja a volt miniszterelnököt. Ahogy az sem, hogy nem is olyan rég még cigányos táblával tüntetett a megbélyegző cigánybűnözés kifejezés ellen, ma már pedig olyan párttársakat véd, akik szerint statisztikailag létezik a „romabűnözés”. WTF? Legalább lenne tökük kimondani a cigány szót, vagy csak onnantól válunk rasszistává, ha ezt a szót használjuk?

 

gyurcs.jpg

                                                             (fotó: HVG)

 

Ha már itt tartunk, létezik olyan, hogy cigánybűnözés? Nem. Ez a szó, azt sugallja, hogy az egész cigány közösség bűnöző, amit könnyedén beláthatunk, hogy nem igaz. Az már viszont igaz, hogy sok bűnözésből élő cigány van. A legszegényebb, legalsóbb társadalmi rétegekben (amelyekben nagy számban élnek cigányok) elképesztő a szegénység, a nincstelenség és a nélkülözés. Ezeknek az embereknek nincs iskolai végzetségük, a közmunkán kívül (amit a Fidesz a választás után, kis túlzással megszűntetett) nincs munkalehetőségük. Ez egy komplex társadalmi probléma, ami időzített bombaként ketyeg Magyarországon. Csupán rendteremtéssel, populista, demagóg dumákkal a problémát képtelenség megoldani! Érdemi tettek kellenek! Sajnos a mai magyar kormány, úgy tűnik nem érdekelt a probléma kezelésében.

A tisztességtelen és a maffiaszerű oligarchikus Fidesz-KDNP kormány antitézise pedig Gyurcsány, az álruhás királylány lenne? Ugyanis ha kell fideszes oligarcházik, ha kell cigányokat véd, majd cigányozik, önmagát fényezi, a rászedhetőket pedig hülyíti. Összességében ez az ember az egyik legkártékonyabb populista csaló, aki megfordult az elmúlt 24 évben a magyar politikában. És ez az ember kapott nem is olyan régen 9,75 %-ot. Sírva fakadok..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nfnw.blog.hu/api/trackback/id/tr166504761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása