No FuckiN' Way

Politika, közélet, aktivizmus és más okosságok itt és most.

ahol elérhetsz minket

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Összeborulás reloaded

2014.07.01. 11:29 Aarcher

Vagy én vagyok a hülye, vagy valami hatalmas baj van a baloldali pártokkal. Múlt szombaton Horváth Csaba kijelentette, hogy a győzelem receptje az összeborulás. Ismerős sztori, nem? Április 6-án is akkora győzelmet aratott a baloldal, hogy ihaj. Vasárnap jött az újabb bejelentés: Botka mögé mindenki beállt. Ami lehet annyira nem nagy baj (nem vagyok szegedi), de a 14 MSZP, 3 DK, 3 Együtt-PM-es jelöltarány egészen hihetetlenül torz.

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy emberek nem képesek tanulni a hibáikból. Április 6-án a magyarok egyértelmű választ adtak, hatalmas többség utasította el az összeborulást.

A májusi EP-választás pedig nagyon egyszerűen azt bizonyította, hogy az MSZP durva leszálló ágban van, a DK el tudja szívni az MSZP-s szavazókat, míg az Együtt-PM pedig simán le tudja nyomni az LMP-t. Az önkormányzati választáson pedig egy újabb megsemmisítő vereséget szenvedhetne az MSZP, erre mi történik? Az összefogással a többiek életben tartják az MSZP-t, magukat pedig tovább amortizálják.

 

ossze.jpg

                                               A CSAPAT. (kép forrása: jobbegyenes)

 

Úgy tűnik, semmiből sem tudnak tanulni. A baloldal csoda pártjai ismét elkezdenek matekozni, számolgatni, megmagyarázni, hogy miért kell megint összefogni.

Oké, azt megértem, hogy ha mindenki teljesen külön indul, akkor minden településen fideszes polgármester lesz. De ebből egyszerűen még nem következhet egy újabb összefogás, márpedig a vezető baloldali politikusok nyilatkozataiból most nagyon úgy tűnik, hogy szerintük újból ez a járható út..

Meg kell fogalmazni, hogy mi a cél. Újabb munkahelyeket (képviselőség, polgármesterség, stb.) szerezni a pártársaknak vagy tökösen megpróbálni egyedül, esetleg pár helyen koordináltan indulva? Mi legyen? Ragaszkodunk az állásokhoz vagy megpróbáljuk bármelyik pártot is felépíteni?

A baloldal pártjai válaszaiból úgy tűnik, ragaszkodnak a munkahelyeikhez és ez a döntő.

A legnagyobb szívás persze most is azokra vár, akik talán tényleg alkalmasak lennének egy új baloldal képviseletére. Egy Szabó Rebekából, Karácsony Gergelyből, Jávor Benedekből akár még lehetne valaki, de egy újabb összeborulás ismét lehúzza őket (is).

A végére, azért, hogy konstruktív is legyek, ahol van értelme (XIII., VI. kerület, Szeged, Miskolc, stb.) koordináltan kell indulni, ahol semmi értelme, ott pedig el kell indulni önállóan és saját magukat kell építeni, nem egy korrupt DK, MSZP, volt SZDSZ politikusnak kampányolni (tisztelet a kivételnek), és utána meg korszakváltásról handabandázni.

Címkék: mszp pm együtt baloldal összefogás dk Gyurcsány Ferenc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nfnw.blog.hu/api/trackback/id/tr886463521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása