No FuckiN' Way

Politika, közélet, aktivizmus és más okosságok itt és most.

ahol elérhetsz minket

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Van aki nem hazudik?

2014.06.10. 14:56 Aarcher

Rengetegszer olvashattunk már arról, hogy milyen kiterjedt médiabirodalma van a Fidesznek és ezek évről évre milyen jól teljesítenek. Ez a téma lassan senkinek sem jelent újdonságot, és előttem (ha nem is ezen a blogon) már sokan kivesézték.

Arról viszont, hogy pontosan hogyan is működik ez a birodalom, egy-egy hírt milyen tökéletesen megkomponáltan futtatnak, sokkal kevesebbet olvashattunk, pedig legalább annyira izgalmas, mint az, hogy például ki a tulaja a Metropolnak (Simicska Lajos).

 

 

A modell borzasztóan egyszerű: reggel a Magyar Nemzet, mno.hu megszellőzteti „a hírt”. A hír általában a baloldalt - néha a Jobbikot - leleplező, hatalmas botrányt kavaró sztori szeretne lenni. Attól függően, hogy ez „a hír” mennyire izgalmas, szaftos átveszi a többi online (nem jobboldali portál is), bár sokszor előfordul, hogy sokkal később, vagy egyáltalán nem veszik át. MNO-nak ettől nem kell csüggedni, mert a HírTV, Echo TV, Lánchíd Rádió, Class FM és az összes közszolgálati adó átveszi tőlük, azzal megspékelve, hogy a Fidesz sajtótájékoztatón reagál a reggel megjelentetett hírre (általában 11-14 óra között) így ezek a médiumok, nem csupán „a hírt” adják le, hanem pluszba berakják mellé még a mélyen tisztelt fideszes megszólalót is.

 

fidemedi.png

A fideszes médiabirodalom. Kép forrás: kreativ.hu

 

 

Tehát a bevett séma leegyszerűsítve: 1. mno, 2. minden más jobboldali média, 3. fideszes megszólaló, 4. kiegészítik a hírt a fideszes megszólalóval, 5. „a hírt” addig nyomatják főműsör időben ameddig szufla van benne és ameddig bele nem verték az emberek fejébe!

És ezzel elérkeztünk a lényeghez. Nem az a fontos, hogy a hír igaz-e vagy sem! Csak az számít, hogy: minél botrányosabb legyen, és minél jobban beleilleszkedjen a baloldal korrupt, hazaáruló, hazug, kommunista, összeesküvő és még egyszer korrupt mintába.

Számtalan példát lehet hozni (Portik-Laborc-ügy, Bajnai „libatolvaj”, Bilderberg) amik hatalmas port kavartak és benne van az emberek fejében.

Mert mi történt a Portik-Laborc-ügyben? A jobboldali média leginkább hazugságot terjesztett, ferdített, valamint az ügyészség megszüntette a nyomozást. Érdekel ez bárkit is? Dehogy! Mi van a Bajnai Hajdú Bét ügyével? Több mint 9 megnyert per a jobboldali lapok ellen valótlan állítások miatt. És, kit érdel? Eljut a cáfolat bárkihez is? Senkihez! Érdekel bárkit is, hogy évek múltán kiderül, hogy hazugságokat terjesztettek? Ááh, dehogy. Senkit! Hogy miért? Mert a hír csak egyszer üt, akkor, amikor bejön a köztudatba.

Ezt tessék megérteni: nem az számít, hogy a hír igaz-e vagy sem! Csak az a lényeg, hogy a Fidesz a média birodalmának, plusz a közpénznek (igen, az Ön adójának) hála az ellenfeleit könnyedén lejárassa!

 

Félreértés ne essék, ezzel a kis összefoglalóval nem azt akarom állítani, hogy a mno.hu, vagy a HírTV egyfolytában hazudik. Csupán szeretném tudatos hírfogyasztásra bíztatni minden kedves olvasómat! És, hogy mi lehet a hiteles hírforrás? Például a No fuckin' way blog.

Címkék: média jobboldal baloldal Fidesz

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nfnw.blog.hu/api/trackback/id/tr216291766

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.06.13. 12:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mark Bolt 2014.06.13. 20:42:45

Egyszerűbben fogalmazva nem az számít hogy mi történt, hanem hogy mit hiszünk róla. Eszerint az elv szerint dolgoznak, nem értéket teremtenek amire lehetne büszkének lenni, hanem a szarról is kitalálják hogy nemes dolog, mert például Deák Ferenc a haza bölcse is milyen szép darabot tolatott ki rendszeresen méretes szent valagából, és ami belőle kijött az nem lehetett büdös és rossz ízű tehát akár kismókusok kenyérre is kenhetik.
süti beállítások módosítása